Cleanse ervaring van Lida

Maandag: De doos van Juicebrothers uitpakken is een feestje en ik zet alles vast in de ijskast klaar voor morgen. In mijn vorige blog kon je lezen dat ik van plan was maandag al aan mijn drie daagse sap kuur te beginnen, maar dat liep anders. Een vriendin appte of ik even een theetje kwam doen en thee werd wijn met knabbeltjes maar vandaag komt alles goed. Het is Koningsdag en ik heb lekker een massage geboekt en verder ben ik vrij. Eerste drankje is een gembershot, van een vorige kuur weet ik dat die vrij pittig in je keel is dus die gooi ik door een kop kruidenthee. Een half uur later drink ik de master cleanse, een reinigend drankje met jawel, cayennepeper, ik ben wakker! Per dag zijn er behalve de shot ,master cleanse, 4 x 420 ml verschillend groentesap en een heerlijke romige mylk, dat is een soort milkshake op basis van plantaardige melk. Mijn mylk heet vanilla sky en je waant je ook écht even in de hemel. Het doel van een cleanse is je systeem even rust geven van steeds maar weer die insuline aanmaken, je darmen reinigen en een reset in je leefpatroon. Misschien omdat ik een beetje brak ben of ingesleten gewoonte maar ik mis écht mijn ochtend cappuccino. Ik hoor iemand zeggen: “Joh, die ene cappuccino kan toch geen kwaad” en ik twijfel even. Maar ho wacht, die stem ben ik zelf en naar die stem heb ik gisterenavond al geluisterd. In de doos zit ook allerlei nuttige informatie en het meeste spreekt voor zich. Let the cleanse begin.

Ik heb een zalige thaise massage gehad en inmiddels de shot, de master cleanse, de mean green en de force of nature op en voel me echt heel fit. Een spicy green, force of nature én (trommelgeroffel) de vanilla sky is over. Je krijgt met juice de waardevolle stoffen van kilo’s biologische groenten en wat fruit binnen, maar omdat zonder de ballaststoffen en vezels je spijsvertering en dus insuline niet wordt getriggerd heb je geen honger. Ja wel zin in iets, maar een kop thee en een kauwgum en het is weg. Ik maak er nog een verwen avond van met een gezichtsmasker en ga vroeg slapen.

Dag 2 van de cleanse: Ik ben om zes uur wakker, dat is voor mij niets nieuws want ik ben altijd vroeg. Maar ik voel me echt fris en fit, dat is niet standaard. Heel belangrijk voor goede slaap is minimaal drie uur van te voren niets eten en als je echt trek hebt iets eiwitrijks, bijvoorbeeld wat kwark. Tijdens een cleanse wordt zware krachtsport afgeraden maar ik voel me goed en ik doe een medium kracht workout om mijn laatste restjes glycogeen op te maken. Met de deepest cleanse krijg je per dag rond de 550 calorieën binnen maar gek genoeg heb ik minder trek dan op dagen dat ik juist loop te snaaien. Tot zover alles prima. Ik neem mijn shotje ( áttennn!) even later de master cleanse en ga douchen. Op de weegschaal zie ik dat ik ruim tien kilo ben afgevallen, haha, grapje, was het maar zo makkelijk! Maar zeker wel een paar ons, dat is natuurlijk vocht etc, maar geeft niet, het begin is er. Vandaag een werkdag en ik neem 2 juices en de vanilla sky mee, de rest bewaar ik voor later. Een paar keer heb ik het lastig als ik koffie ruik en om twee uur neem ik dan inderdaad een cappuccino. Verder ben ik creatief met water, water met bubbels, een schijfje citroen, wat munt, ik weet wel een feestje te bouwen  Ik kook iets voor mijn dochter en als zij gaat eten ga ik even op mijn loopband wandelen en kijk ik The real housewives of Beverly Hills. Heerlijke verslavende serie en over de top hilarisch! Hoe die vrouwen zo slank blijven zou ik toch graag willen weten. Anyway, weer vroeg naar bed want morgen dag 3 en de laatste dag.

Dag 3. Waar ik gisteren uit bed sprong heb ik vanochtend lichte hoofdpijn. Dat is heel normaal want het is de tijd dat mijn lichaam alle gifstoffen op gaat ruimen. Normaal is je lijf en lever aan het overleven, maar nu er niets binnenkomt hebben ze tijd om te cleansen. Veel water en de master cleanse helpen. De gember shot doe ik weer in een grote mok thee. Ik ga even wandelen met mijn hondje en daarna aan het werk. Ook besef ik hoe eten een gewoonte is en hoe vaak ik iets in mijn mond stop zonder na te denken. De vanilla sky drink ik iets eerder op de dag en ik warm de mylk een beetje op, wat een traktatie! Verder gaat alles prima en zijn de sappen echt meer dan voldoende, vooral de hoeveelheid bij juicebrothers is fijn, 420 ml is zeker heel vullend. Ik merk wel dat ik even niet zwaar moet sporten, dus ik doe wat yoga pilates’achtig iets en maak nog wat werk af. Eigenlijk moet ik het boek WordPress for dummies nog lezen, want ik ben echt een kluns met dit programma , maar de trouwe lezer wist dat al haha! Ik ga lekker relaxen, dat komt de cleanse te goede.

Dag 4 Vrijdagochtend, op de weegschaal is er toch bijna anderhalf kilo af. Het is vocht en natuurlijk darminhoud, wat klinkt dat smakelijk haha! Maar serieus, en ook heel erg TMI, best bizar dat als je drie dagen niet eet je tóch naar het toilet gaat. Dat kan nog wel tot 7 dagen of langer doorgaan trouwens! Kan je nagaan wat voor oude rommel je opruimt. Darmen moet je zien als een soort stofzuigerbuisjes, ze hebben ook van die ribbels. Dus als jij jaar in jaar uit eet, zelfs heel gezond gaan in die gleufjes voedingsrestjes zitten. En wie eet er nou áltijd gezond? Die pizza, dat chocolate chipkoekje, maar ook die speltboterham, er blijft altijd iets achter. Als je darmwand niet af en toe wordt gereinigd kan je nog zo gezond eten als je wilt maar je neemt niet alle vitaminen en mineralen op. Dus heb je geen verzadiging en steeds trek. Af en toe een ochtend niet eten en alleen warm water drinken is perfect, dit doen veel Japanse vrouwen. Of 1 x per week je avondeten overslaan en ook warm water. Ik hou de sapkuur er 2 keer per jaar in en vandaag begin ik met opbouwen. Gek genoeg heb ik niet eens veel trek en omdat ik me zo schoon voel ben ik reuze gemotiveerd om dat zo te houden. Volgende keer ga ik voor de vijf daagse kuur, dus als iemand mee wil doen lijkt me dat gezellig!

PS Bonustip: Wees voorbereid en haal vast bijvoorbeeld gember, citroen of munt in huis, voor in je thee en water. Of iets zoals peterselie, salie of dragon, elk kruid heeft een specifieke eigenschap, peterselie is bijvoorbeeld vocht afdrijvend. Elke dag een kop bouillon is ook fijn, neem water, kip (poten) groente en een suiker- en gistvrije bouillon poeder, laat alles koken en afkoelen. Schep het (kleine beetje) vet van de soep en zeef de soep. De bouillon mag je drinken tijdens de cleanse, de kip met groente bewaar je voor erna. Als je wilt mag je ook een klein scheutje olijfolie in je soep doen, dat haalt je niet uit de ketose. Vet triggert geen insuline . Ook goed om in huis te hebben is keltisch zeezout, deze bevat de meeste mineralen in tegenstelling tot himalaya zout, wat veel mensen denken. Doe twee keer per dag een korrel onder je tong en dan een glas water en je ziet je energie level sky high gaan, elke dag doen! Succes! X

Liefs Lida X

More blogs

Ik doe elk seizoen een sapkuur om mijn lichaam vakantie te geven en mezelf #lifeproof te houden.
Ik doe elk seizoen een sapkuur om mijn lichaam vakantie te geven en mezelf #lifeproof te houden.

@june.merrit

The vanilla sky is like a creamy dessert
The vanilla sky is like a creamy dessert

@jesseyanthony

The shots are a great way to get a quick boost when I’m having a crazy day.
The shots are a great way to get a quick boost when I’m having a crazy day.

@teddyjoliek

I did a one day cleanse and felt fantastic afterwards! A true reset for your system!
I did a one day cleanse and felt fantastic afterwards! A true reset for your system!

@eva.hooft

Model