This is Cold Pressed

Let us show you what Cold Pressed is all about and how we contain all the important nutrients and vitamins in out juices, shots, tonics and mylks.

Only the best is good enough

Our method of cold-pressing locks in the maximum vitamins, minerals and enzymes of every organic ingredient. Not heat involved, no preservatives, unpasteurized. 100% organic.

Checked and washed

Every ingredient is checked and properly washed as cold as possible before it enters our cold press method

Razor sharp cut

All our ingredients go through our razor sharp knife to cut any fruit or veggie into a mash. No force is put into it so only gravity takes the ingredient through the blade, keeping everything nice and fresh.

The bag press

We capture every bit of the ingredient in a big bag, this is used to filter out the pulp from 100% pure juice

The Cold Press

Under immens hydraulic force every last bit of juice is pressed from the pulp, this all without heating ingredient at all, keeping all the nutritions in place. The pulp is captured in the bag to reuse in our pulp products later, no good ingredient goes to waste!

Ready for you

We can ship these juices fresh from our production to your door or we have an option to freeze the juice directly so you can keep the juice fresh in your freezer for longer. Visit our Shop.

Wat zijn de voordelen van slow juicen?

Het grootste voordeel van de koud geperst methode is dat er geen warmte wordt gebruikt. Hierdoor krijgt elke sapje zijn maximale smaak, is het gegarandeerd vers en blijven de healthy voedingsstoffen behouden. Door de koud geperst methode toe te passen zorgen we dat de mineralen, vitamines en enzymen behouden blijven. We gebruiken geen conserveringsmiddelen en voegen niets toe. 100% biologisch en mega-healthy dus!

Wat is het verschil tussen slow juice en cold pressed?

Een slowjuicer maakt gebruikt van een langzaam draaiende schroef en maalt de groente of fruit fijn, daardoor ook de plant cellen kapot. Met slow juicen worden vezels kapot gemalen waardoor soms ook vieze smaken vrijkomen. Wij willen juist zoveel mogelijk smaak, vitamines, mineralen en antioxidanten behouden, dus kiezen we voor de cold pressed methode. Een hydraulische pers perst het groente en fruit uit en hierdoor komen alle voedingsstoffen vrij. Bij cold pressed gaan de ingrediënten in een grote zak. Deze wordt tussen twee platen gehangen en die persen het fruit en groente samen. Hierdoor blijft de pulp in de zakken zitten en komt de puurste vorm van sap eruit. De pulp hergebruiken wij weer om vezelrijke en voedzame crackers van te maken.

Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge, blender en cold pressed?

Als je fruit of groente in de blender of snel draaiende sapcentrifuge zou stoppen gaan er veel voedingsstoffen verloren doordat alle cellen kapot wordt gehakt en er ontstaat een beetje hitte. Hoe korter je blend hoe beter dat is voor de voedingswaarde. Een voordeel van een blender is dat je de vezels behoud van het fruit. Hierdoor is een blender super geschikt voor smoothies en açai bowls. Als het op groente aankomt is een blender waardeloos. Het lijkt misschien onschuldig, maar heb je je nooit afgevraagd waarom sinaasappelsap in de koeling van de supermarkt altijd zo vies smaakt? Er staat weliswaar koudgeperst op het pak, maar dat komt omdat de producent de sapcentrifuge in een koeling heeft gezet. Zo wordt je natuurlijk voor de gek gehouden. Je proeft een wereld van verschil met onze Cold Pressed methode. Door deze methode is er maximaal behoud van de voedingswaarde en de smaak. De 100% biologische groente en fruit gaan in een zak. En een hydraulische pers zorgt dat er uiteindelijk 1-2 kg vloeibaar goud in jouw flesje verdwijnt. Het pulp vangen wij op maken wij heerlijke Pulp Crackers van. Wij proosten op jouw gezondheid!

Wat is er speciaal aan koudgeperst sap?

Koudgeperst sap wordt verkregen door een hydraulische pers die het maximale sap uit de groente en het fruit perst. Er komt geen hitte of zuurstof aan te pas, wat betekent dat de maximale hoeveelheid voedingsstoffen bewaard blijven. Hitte en zuurstof oxideren de gezonde voedingstoffen: vitaminen en antioxidanten. Door elke vorm van bewerken of verhitten gaan er voedingstoffen kapot of verloren. Antioxidanten heeft je lichaam nog om de vrije radicalen te neutraliseren. Tijdens het koken of bakken gaan soms wel tot 70% van de vitamines verloren. Daarom hechten wij veel waarde aan onze cold pressed methode, omdat op deze manier zoveel als mogelijk goodness in onze sappen gaat. Daarom noemen wij onze sappen ook wel "Vloeibaar goud in een flesje".