Wat is
Koud­geperst?

Door middel van deze methode blijven de maximale voedingsstoffen behouden in al onze sappen, shots, tonics en mylks. We leggen graag uit hoe het process precies werkt.

Alleen het beste is goed genoeg

We halen de maximale hoeveelheid sap uit onze fruit en groenten hierdoor blijft de delicate balans van vitamines, mineralen en enzymen behouden, al het goede dus! Er komt geen warmte vrij bij dit process. We gebruiken geen conserveringsmiddelen en voegen niets toe. Dit zorgt ervoor dat het sap niet gepasteuriseerd is. En zoals altijd, 100% biologisch.

Controleren en goed wassen

Elk ingrediënt wordt dubbel gecontroleerd en vervolgens gewassen in ijswater zodat het goed koud is voordat het de pers in gaat.

Snijden zonder warmte

Elk ingrediënt wordt met een vlijmscherp mes in kleine stukjes gesneden. De zwaartekracht trekt de ingrediënten door de messen, waardoor de ingrediënten vers blijven en deze zonder warmte, met minimale druk gesneden worden.

De pers filter

De ingrediënten komen in een grote zak terecht. Deze zak functioneert als filter, hierdoor wordt het sap van de pulp gescheiden.

Koudgeperst sap

De koude pers gebruikt een enorme hydraulische druk om elke druppel sap uit de pulp te persen. Het voordeel van de koud geperste methode is dat er in geen enkel stadium van het proces warmte wordt gebruikt waardoor de maximale versheid, smaak en voedingsstoffen behouden blijven. We gebruiken het overgebleven pulp als ingrediënt in onze heerlijke pulp-producten zodat er niets verloren gaat!

Voor jou gemaakt

We persen, mixen, bottelen en maken al onze producten in huis bij Juicebrothers Headquarters. Je kunt de sap vers of bevroren bestellen. Heb je zin in een lekker sapje gekregen? Bestel dan hier, we bezorgen onze cold pressed juices door heel Nederland!

Wat zijn de voordelen van slow juicen?

Het grootste voordeel van de koud geperst methode is dat er geen warmte wordt gebruikt. Hierdoor krijgt elke sapje zijn maximale smaak, is het gegarandeerd vers en blijven de healthy voedingsstoffen behouden. Door de koud geperst methode toe te passen zorgen we dat de mineralen, vitamines en enzymen behouden blijven. We gebruiken geen conserveringsmiddelen en voegen niets toe. 100% biologisch en mega-healthy dus!

Wat is het verschil tussen slow juice en cold pressed?

Een slowjuicer maakt gebruikt van een langzaam draaiende schroef en maalt de groente of fruit fijn, daardoor ook de plant cellen kapot. Met slow juicen worden vezels kapot gemalen waardoor soms ook vieze smaken vrijkomen. Wij willen juist zoveel mogelijk smaak, vitamines, mineralen en antioxidanten behouden, dus kiezen we voor de cold pressed methode. Een hydraulische pers perst het groente en fruit uit en hierdoor komen alle voedingsstoffen vrij. Bij cold pressed gaan de ingrediënten in een grote zak. Deze wordt tussen twee platen gehangen en die persen het fruit en groente samen. Hierdoor blijft de pulp in de zakken zitten en komt de puurste vorm van sap eruit. De pulp hergebruiken wij weer om vezelrijke en voedzame crackers van te maken.

Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge, blender en cold pressed?

Als je fruit of groente in de blender of snel draaiende sapcentrifuge zou stoppen gaan er veel voedingsstoffen verloren doordat alle cellen kapot wordt gehakt en er ontstaat een beetje hitte. Hoe korter je blend hoe beter dat is voor de voedingswaarde. Een voordeel van een blender is dat je de vezels behoud van het fruit. Hierdoor is een blender super geschikt voor smoothies en açai bowls. Als het op groente aankomt is een blender waardeloos. Het lijkt misschien onschuldig, maar heb je je nooit afgevraagd waarom sinaasappelsap in de koeling van de supermarkt altijd zo vies smaakt? Er staat weliswaar koudgeperst op het pak, maar dat komt omdat de producent de sapcentrifuge in een koeling heeft gezet. Zo wordt je natuurlijk voor de gek gehouden. Je proeft een wereld van verschil met onze Cold Pressed methode. Door deze methode is er maximaal behoud van de voedingswaarde en de smaak. De 100% biologische groente en fruit gaan in een zak. En een hydraulische pers zorgt dat er uiteindelijk 1-2 kg vloeibaar goud in jouw flesje verdwijnt. Het pulp vangen wij op maken wij heerlijke Pulp Crackers van. Wij proosten op jouw gezondheid!

Wat is er speciaal aan koudgeperst sap?

Koudgeperst sap wordt verkregen door een hydraulische pers die het maximale sap uit de groente en het fruit perst. Er komt geen hitte of zuurstof aan te pas, wat betekent dat de maximale hoeveelheid voedingsstoffen bewaard blijven. Hitte en zuurstof oxideren de gezonde voedingstoffen: vitaminen en antioxidanten. Door elke vorm van bewerken of verhitten gaan er voedingstoffen kapot of verloren. Antioxidanten heeft je lichaam nog om de vrije radicalen te neutraliseren. Tijdens het koken of bakken gaan soms wel tot 70% van de vitamines verloren. Daarom hechten wij veel waarde aan onze cold pressed methode, omdat op deze manier zoveel als mogelijk goodness in onze sappen gaat. Daarom noemen wij onze sappen ook wel "Vloeibaar goud in een flesje".