Hoeveel dagen detox sap drinken? 1, 3 of 5?

We schreven al eerder een blog over de lever-detox. Daarin lees je dat het verstandig is je lever periodiek te reinigen. Dit orgaan krijgt namelijk dagelijks met veel toxische stoffen te maken. Je kunt je lever reinigen door het drinken van veel water, een strikt gezond dieet te volgen of een sapkuur te doen.

Wil jij een detox doen met behulp van een sapkuur? Neem dan zeker dit artikel door. We gaan dieper in op het doen van een eerste sapkuur. Hoeveel dagen moet je bijvoorbeeld kiezen op basis van je detox-doelen? Let’s find out!

 

Wat is er speciaal aan detox sap?

Een sapkuur is zorgvuldig samengesteld, zodat het lichaam optimaal wordt gereinigd.

De cleanse-dag begint met een 100% pure gembershot. Gember heeft een reinigende werking. Het voorkomt ophoping van schadelijke stoffen in de organen, mede door een verbeterde doorbloeding in het lichaam.

In iedere sapkuur is onze Master Cleanse opgenomen. De naam verklapt het al: deze tonic draagt bij aan het reinigen van het lichaam. Het recept wordt al tientallen jaren gebruikt om het lijf te ontgiften en wat gewicht te verliezen.

De Master Cleanse bestaat uit alkaline water, cayenne, citroen en ahornsiroop. Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat deze tonic de ultieme detoxifyer is. Cayennepeper bevordert de bloedcirculatie en ervoor dat zuurstof beter door het lichaam wordt vervoerd. De citroen in de Master Cleanse verzamelt toxische stoffen en voert het vervolgens af. Ahornsiroop is rijk aan polyfenol, een antioxidant die de strijd met vrije radicalen aangaat.

Al onze sappen zijn biologisch en bevatten geen conserveringsmiddelen, kunstmatige toevoegingen of GMO’s (genetically modified organisms). Dit zorgt ervoor dat het lichaam gedurende een sapkuur geen toxische stoffen binnenkrijgt en zichzelf volledig kan reinigen.

Kies je voor een niet-biologische sapkuur? Dan zal je lever tijdens de kuur alsnog aan het werk moeten. Niet-biologisch en geconserveerd sap bevat pesticiden en giftige stoffen, die tijdens de sapkuur moeten worden afgebroken.

 

Zelf detox sap maken, is het mogelijk?

Wil je zelf aan de slag met het maken van sappen voor een detox? Dat kan, maar zorg dan voor de juiste ingrediënten en benodigdheden. Dit is enorm belangrijk voor het behouden van de voedingsstoffen in het sap.

– Het persapparaat
De methode van het persen van de ingrediënten bepaalt hoeveel voedingsstoffen er in het uiteindelijke sap zitten. De koudgeperste methode zorgt voor optimaal behoud van vitamines, mineralen en enzymen. Wanneer een blender of sapcentrifuge wordt gebruikt, komt er warmte vrij bij het persen en gaat een deel van de voedingsstoffen verloren.

– Ingrediënten
Het is belangrijk dat je de juiste ingrediënten verwerkt in de sappen. Ten eerste moeten de ingrediënten biologisch en vers zijn. Ook is het van belang dat het groente en fruit sappig is, zodat er genoeg sap uit te winnen is.

Daarbovenop is de samenstelling van de sappen van belang. Zorg voor een juiste balans van verschillende vitamines en mineralen. Verwerk daarbij in het sap ingrediënten met reinigende werking op het lichaam.

 

Hoeveel dagen sapvasten?

Op de vraag hoeveel dagen sapvasten wij aanraden, kunnen we geen eenduidig antwoord geven. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren: welke doelen wil je bereiken met de sapkuur en wat is je eerdere ervaring met detoxen of het drinken van groente- en fruitsap?

Een 1-daagse sapkuur zorgt voor een snelle detox. Deze kuur kan je helpen met het in gang zetten van het ontgiftingsproces en je bewust te maken van wat je normaal gesproken op een dag eet. Voel je je laag in energie en kan je wel een oppepper gebruiken? Dan geeft deze one day cleanse jou de boost die je nodig hebt!

De 3-daagse sapkuur is onze populairste. Na 24 uur sapvasten begint het proces van autofagie (het vernieuwen van oude cellen en onschadelijk maken van ziekteverwekkers). We hoeven je niet te vertellen dat dit proces enorm voordelig is voor de gezondheid.

Ook is de 3-daagse sapkuur over het algemeen voor beginnende cleansers beter vol te houden in vergelijking tot de sapkuur van 5 dagen.

De echte juice junkies raden we de 5-daagse sapkuur aan. Dit is de langste sapkuur die wij aanbieden. Na 72 uur sapvasten is er sprake van langdurige autofagie. Hierbij worden nieuwe immuun cellen gevormd en wordt je immuunsysteem versterkt. Een prachtig resultaat voor diegene die 5 dagen lang leeft op detox sap!

 

 

Voorbeeld: 3 dagen leven van detox sap

De 3-daagse Deeper sapkuur is mijn persoonlijke favoriet. Ik vind het goed te doen om 3 dagen op sap te leven en het effect van de detox is meer voelbaar in vergelijking tot de 1-daagse variant. Ik neem je mee in mijn 3-daagse detox ervaring.

– Voorbereiding
In de 3 dagen voordat mijn sapkuur start heb ik mijn dieet iets aangepast. Ik eet al een aantal jaar heel beperkt vlees, maar gedurende de voorbereidingsdagen strikt plantaardig. Ook koffie en een wijntje in het weekend sla ik over.

Mijn dieet bestaat voornamelijk uit veel verse groentes en fruit, zodat mijn lichaam er vast aan kan wennen.

– De eerste dag
Ik heb al veel ervaring met het drinken van groente- en fruitsap en ook aan de pittige smaak van de gembershot ben ik gewend. Ik doe wel vaker aan intermittent fasting, dus tot 12:00 heb ik nog geen trek. Wel merk ik dat op kantoor mijn gedachten soms afdwalen naar wat ik zal lunchen en als avondeten zal inkopen. Dit geeft me een reality-check dat ik in het dagelijkse leven bijna continu met eten bezig ben. Dat mag gerust minder.

Al met al ben ik deze dag goed doorgekomen. Rond lunchtijd begon mijn maag te rammelen, maar tegen 18:00 was ik daar wel overheen. Wel was ik moe en ben ik rond 21:30 naar bed gegaan.

– De tweede dag
Ik stond goed uitgerust op en ging vol goede moed de tweede dag van mijn sapkuur in. Deze dag werkte ik vanuit huis. Ik had genoeg energie en de sapjes smaakte me nog prima. Gelukkig is er veel variatie in de sapjes, waardoor de smaken niet gaan tegenstaan. Wel had ik het deze dag enorm koud. De verwarming had ik op 21 gezet en nog moest ik mezelf in een plaid wikkelen om het nog enigszins warm te hebben. In de avond geurde het huis naar de overheerlijke curry die in onze keuken werd gekookt, maar eerlijk gezegd vond ik dit niet moeilijk. Het gezonde gevoel tijdens de sapkuur won het van mijn verlangen naar mijn favoriete gerecht.

– De derde dag
Wat vliegen de dagen voorbij! Voor ik het wist was het al de derde en laatste dag van mijn sapkuur. Na weer een heerlijke nachtrust te hebben gehad (wat slaap je goed tijdens een detox!) ging ik onderweg naar kantoor. Wel met een extra trui aan, want ik was nog steeds aan het trillen van de kou. Ook deze dag verliep weer goed. Ik heb geen enorme trek gehad. In de avond vond ik het jammer dat mijn sapkuur al over was. Ik had er nog wel een aantal dagen aan vast kunnen plakken. De volgende keer probeer ik de 5-daagse kuur! 😉

– Back to normal
In de dagen erna probeer ik langzaam mijn voeding weer op te bouwen. De eerste dag lukt dat goed, de tweede dag wat minder. Op een avond met vriendinnen kan ik het toch niet weerstaan om een paar glazen sangria mee te drinken. Well… It’s about the balance right?

De sapkuur heeft mij voornamelijk bewust gemaakt van mijn relatie met voeding en wat ik dagelijks binnenkrijg. Het is voor mij een kickstart om gezond te blijven doen.

 

Detox sap ervaringen

Stan maakte een TikTok over zijn ervaring met de sapkuur van 1 dag.

Bekijk de video van GirlsceneNL voor een vlog over de 3-daagse sapkuur:

Floor van Libelle probeerde de 5-daagse sapkuur:

 

Doen, zo’n Detox?

YES! Wij zweren bij het doen van een sapkuur bij iedere seizoenswissel. Als je ooit het frisse gevoel na een sapkuur hebt ervaren, snap jij goed waarom we fan van de sap detox zijn.

Een Juicebrothers sapkuur bevat 1 gember shot en 6 sappen per dag. Verder mag je onbeperkt water en kruidenthee drinken.

Je kiest het cleanseniveau dat het beste bij je past:

  • Deep: dit is de perfecte introductie-sapkuur. Doordat deze cleanse meer fruit bevat geeft het je meer energie gedurende de dag en hebben de sappen een zoetere smaak.
  • Deeper: dit is voor de mensen die al eerder een sapkuur hebben gedaan. De kuur bestaat meer uit groente dan fruit en bevat daarom minder natuurlijke suikers. Een bom van vitaminen en veel variatie.
  • Deepest: Ben jij een ervaren detoxer die regelmatig een cleanse doet? Dan is deze variant perfect voor jou. De deepest sapkuur bevat weinig suiker en een flinke dosis GROEN.

Ook maak je een keuze tussen de duur van je sapkuur: 1, 3 of 5 dagen.

Probeer nu een van onze cleanses en ondervind zelf de voordelen van het detoxen door middel van een sapkuur!

Meer blogs

Voor ouderen fantastisch! Wij zijn minder ziek sinds wij elke dag sapjes drinken
Voor ouderen fantastisch! Wij zijn minder ziek sinds wij elke dag sapjes drinken

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De sapjes waren super lekker en echt een toevoeging aan mijn detox dieet. 💛
De sapjes waren super lekker en echt een toevoeging aan mijn detox dieet. 💛

@june.merrit - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Als je op zoek bent naar gezonde en smakelijke verse sappen, dan moet u deze plek bezoeken.
Als je op zoek bent naar gezonde en smakelijke verse sappen, dan moet u deze plek bezoeken.

Sophie - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De granola in de acai bowl was erg lekker, een van de beste granola die ik ooit heb gehad!
De granola in de acai bowl was erg lekker, een van de beste granola die ik ooit heb gehad!

W S - Local Guide - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Absolute biologische TOPPRODUCTEN, die iedereen zou moeten kopen en testen!
Absolute biologische TOPPRODUCTEN, die iedereen zou moeten kopen en testen!

Jack Santilhano ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Great service. Yummy juices Perfect juicebar
Great service. Yummy juices Perfect juicebar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Friendly girls at the counter, tasty smoothies with interesting combinations.
Friendly girls at the counter, tasty smoothies with interesting combinations.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tasty juice, amazing staff!
Tasty juice, amazing staff!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super sapjes! Maar meer afwisseling zou fijn zijn
Super sapjes! Maar meer afwisseling zou fijn zijn

⭐️⭐️⭐️⭐️