Sappenkuur getest door Vogue

3-daagse Juice Brothers-cleanse

Op maandagochtend krijg ik een gigapakket van een bezorger in mijn handen gedrukt: de achttien sapjes van Juice Brothers zijn in the pocket. Na het openen volgt meteen een halleluja-waardig moment, want de boel is perféct op kleur en soort ingepakt (dat noem ik nog ‘s bevredigend, ja). De komende drie dagen stort ik me op de Deep-kuur van de bekende sapjesbar, die bovenal geschikt zou moeten zijn voor mensen die voor de eerste keer een detox willen afvinken. Ik heb het nog nooit gedaan, en ben blij met deze samenstelling, die iets zoeter is en je net dat beetje extra energie geeft.

Het idee van de detox is als volgt: volgens Juice Brothers worden we elke dag blootgesteld aan schadelijke zaken als bewerkt voedsel, vervuiling en stress. Een paar dagen ‘pauze’ nemen van je normale eetgewoontes zou voor een reset van het lichaam zorgen, en uiteindelijk een flinke boost opleveren. Een paar dagen alleen sappen – met uitsluitend vitamines en mineralen – drinken zou ook goed zijn voor je mind, en de nodige rust opleveren. Klinkt me als muziek in de oren, zeker in tijden van het C-woord.

 

Wat drink je tijdens de cleanse?

Bij Juice Brothers kun je voor een cleanse van 1, 3 of 5 dagen kiezen. Omdat ik drie dagen aan de sappen ga, ontvang ik achttien sapjes en drie gembershots, waarmee je zeven ‘drinkmomenten’ op een dag hebt. De smaken zijn gevarieerd en verschillen van behoorlijk pittig (dutch spice) tot een stuk zoeter (vanilla sky). Ook ontvang ik het nieuwe sapje The Skin Sister, die ik misschien wel het lekkerst vind (ananas en gember blijkt een topcombinatie).

Daarnaast begin je elke dag met een glas water op kamertemperatuur, inclusief schijfje(s) citroen. Zo maak je de darmen ‘wakker’ en ben je voorbereid op je eerste gembershot, die je een half uur later neemt. Verder drink je de hele dag door water en organische kruidenthee, om goed gehydrateerd te blijven. Te vermijden zaken: vast voedsel, alcohol, frisdranken, cafeïne en sigaretten.

 

Ervaring en resultaten

Ik ga niet liegen: de dagen voor de cleanse ervaar ik een mengelmoes van nieuwsgierigheid en (lichte) angst. Omdat ik altijd met eten bezig ben, kijk ik er niet alléén maar naar uit. Het lijkt me gek om drie dagen niet aan koken of recepten te hoeven denken, en de sensatie van m’n favoriete snacks te moeten missen. Toch valt dat uiteindelijk – tot m’n grote opluchting – enorm mee. Reden 1: de sapjes zijn hartstikke lekker, en zo gevarieerd dat je toch elke keer een mini smaakexplosie op je bord krijgt. Reden 2: de ervaring is voor mij zo nieuw, ik kán niet eens aan eten denken. Ik ben meer bezig met hoe ik me voel, en gefocust op hoe m’n lichaam reageert op de detox.

Want dát m’n lichaam reageert, moge duidelijk zijn. Ik heb het niet altijd even makkelijk: waar ik de eerste dag (tot m’n verbazing!) gemakkelijk doorfiets, voel ik me de tweede dag vrij futloos. Ik heb amper energie voor een wandeling en veel hoofdpijn, waar ik wel vaker last van heb als ik weinig(er) eet. Ik bega zelfs een doodzonde en eet één cracker met kaas (om mezelf daarna te vervloeken, natuurlijk). Ik besluit de derde dag meer rust te nemen, zoals Juice Brothers ook adviseert. Die dag gaat het, zonder de stress van werk en 10.000 stappen op m’n teller, meteen een stuk beter. Ik heb meer rust in mijn lijf en hoofd. Gouden tip, dus: maak wat tijd vrij in je agenda voor een detox, want daar pluk je de vruchten van.

De dagen na de cleanse eet ik op aanraden van Juice Brothers helemaal vegan. Ik merk dat ik geen behoefte heb aan suiker en cafeïne, terwijl ik normaal dagelijks snak naar een toetje en ochtendkoffie. Ik denk dat ik dat het fijnste gevolg van de detox vond: ik merk dat m’n lijf nét wat anders geprogrammeerd is, waardoor ik de bewerkte zaken waar ik normaal makkelijk(er) voor zwicht, eenvoudig kan weerstaan. Voor mij bleef een extreme lichamelijke boost helaas uit, maar ik merk dat m’n mind wel de beloofde reset heeft doorgemaakt. Gelukkig belooft dat op de lange termijn ook veel goeds voor m’n lichaam, want wie zich een béétje verdiept in gezondheid, weet dat geest en lijf als geen ander verbonden zijn.

Meer blogs

Voor ouderen fantastisch! Wij zijn minder ziek sinds wij elke dag sapjes drinken
Voor ouderen fantastisch! Wij zijn minder ziek sinds wij elke dag sapjes drinken

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De sapjes waren super lekker en echt een toevoeging aan mijn detox dieet. 💛
De sapjes waren super lekker en echt een toevoeging aan mijn detox dieet. 💛

@june.merrit - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Als je op zoek bent naar gezonde en smakelijke verse sappen, dan moet u deze plek bezoeken.
Als je op zoek bent naar gezonde en smakelijke verse sappen, dan moet u deze plek bezoeken.

Sophie - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De granola in de acai bowl was erg lekker, een van de beste granola die ik ooit heb gehad!
De granola in de acai bowl was erg lekker, een van de beste granola die ik ooit heb gehad!

W S - Local Guide - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Absolute biologische TOPPRODUCTEN, die iedereen zou moeten kopen en testen!
Absolute biologische TOPPRODUCTEN, die iedereen zou moeten kopen en testen!

Jack Santilhano ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Great service. Yummy juices Perfect juicebar
Great service. Yummy juices Perfect juicebar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Friendly girls at the counter, tasty smoothies with interesting combinations.
Friendly girls at the counter, tasty smoothies with interesting combinations.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tasty juice, amazing staff!
Tasty juice, amazing staff!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super sapjes! Maar meer afwisseling zou fijn zijn
Super sapjes! Maar meer afwisseling zou fijn zijn

⭐️⭐️⭐️⭐️