Top 5 groentesappen: juicy & fresh!

Wil je ook supersnel je dagelijkse portie met groenten binnenkrijgen? Soms is het nog lastig om elke dag voldoende groenten binnen te krijgen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is volgens het Voedingscentrum namelijk minimaal 250 gram groenten per dag. Met een groentesapje kun je ineenkeer een hoop aantal gram groenten binnenkrijgen. In een groentesap zit groenten verwerkt. Dit kan helemaal variëren en kan je zelf maken naar eigen smaak. Dagelijks een groentesap drinken kan voor veel gezondheidsvoordelen zorgen. Groentesappen bevatten namelijk veel vitamines en mineralen. Ook zitten er in groenten veel vezels.

We vertellen jou hoe je je dagelijkse dosis groente binnenkrijgt!

Welk groentesap recept is het beste?

Er zijn verschillende soorten manieren om je groentesappen te maken. Bij de ene manier behoud je namelijk meer vezels en gezonde voedingsstoffen dan bij de andere manier. Verschillende manieren van groentesappen en smoothies maken zijn namelijk met de blender, met een slowjuicer, coldpressed of door middel van een sapcentrifuge.
We leggen hieronder uit wat deze verschillende manieren zijn en welke je het best kunt gebruiken.

Blender

Bij een blender worden groentes en fruit met een hoge snelheid door messen geblend. Hiermee kan je smoothies maken. Veel websites geven aan dat bij het blenden van je groenten en fruit voedingsstoffen en vezels verloren gaan door de oxidatie en de messen van de blender. Volgens meerdere onderzoeken is dit een fabeltje. De voedingsstoffen en vezels in groente en fruit neemt niet noemenswaardig af in de blender. Het klopt wel dat je de voedingsstoffen in groente en fruit zult verliezen nadat je ze meer bewerkt of langer bewaart.

Slowjuicer

Bij slowjuicen worden de ingrediënten geperst en gemalen. Het fruit en de groenten worden gelijkmatig met grote kracht door een filter geperst. Alle vocht wordt eruit gedrukt. Hierdoor wordt de sap van de pulp gescheiden. Het sap smaakt hierdoor verser en frisser. De mineralen, vitaminen en enzymen blijven behouden, wat de sap gezonder maakt. Wel blijven de vezels achter. Deze zit namelijk het meest in de pulp van het groenten en fruit.

Coldpressed

Koudgeperst sap wordt verkregen door een hydraulische pers die het maximale sap uit de groente en het fruit perst. Doordat er geen hitte of zuurstof gebruikt wordt zal de maximale hoeveelheid voedingsstoffen bewaard blijven.

Sapcentrifuge

Bij een sapcentrifuge worden groente en fruit op een hoge snelheid gecentrifugeerd. Het sap wordt gescheiden van de pulp. Het sap uit een sapcentrifuge is helder en bevat minder vezels omdat die achterblijven bij de pulp.

Conclusie

Volgens de Consumentenbond is smoothie uit de blender een betere manier om de voedingsstoffen en vezels van groenten en fruit binnen te krijgen dan een sapje uit de slowjuicer of de sapcentrifuge. Dit komt doordat er bij de slowjuicers of sapcentrifuges gezonde bestanddelen, zoals de vezels, achterblijven in de pulp. Bij de blender worden alle delen van de groenten of fruit gebruikt.

De voordelen van lekkere groentesappen

Het dagelijks binnenkrijgen van groentesappen kan voor veel voordelen zorgen. We leggen je hieronder uit voor wat voor voordelen ze zorgen!

 • Gemakkelijk meenemen

  Heb je haast en geen tijd meer om een tussendoortje te maken? Maak een groentesap de avond van tevoren en laat hem in de koelkast overnachten. De volgende dag staat hij klaar en kun je gemakkelijk je sapje meenemen!

 • Verbeterde concentratie en geheugen

  Een groentesapje zit boordevol antioxidanten. Deze zorgen voor onder andere minder plaque in de neurale paden. Dit zorgt voor een verbeterd geheugen. Ook zal je concentratie verbeteren hierdoor. Antioxidanten kunnen mogelijk op de lange termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten voorkomen.

 • Boordevol vitaminen en mineralen

  In groentesappen zitten veel groenten. Het is belangrijk dat je elke dag voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Groentesappen bevatten onder andere vitamines A, B, C en E en de mineralen zink, ijzer en koper. Vitamine C is bijvoorbeeld goed voor je huid. Ook zijn deze vitaminen en mineralen onder andere goed voor je haar en nagels. Al met al geven ze een hoop gezondheidsvoordelen.

 • Hydratatie

  Een ander groot voordeel van het dagelijks nemen van groentesappen is dat je lichaam gehydrateerd blijft. Een groentesapje bevat namelijk veel vocht. Hierdoor krijg je al een deel van je dagelijkse minimale hoeveelheid vocht binnen. Per dag wordt er namelijk aangeraden om minimaal 2 liter water te drinken. Dat is erg veel. Heel erg handig dus als je nog struggled met je vochtinname!

 • Afvallen

  Smoothies kunnen je helpen om af te vallen. Een groentesapje zit namelijk laag in calorieën. Het fijne aan een groentesap is namelijk dat er weinig suiker in zit en er zitten veel vezels en groentes in. Ideaal dus als je een paar kilo’s eraf wilt! Let wel op dat je zo min mogelijk sappen uit pak aanschaft. Deze bestaan namelijk voornamelijk uit concentraat. Hier zijn goede voedingsstoffen en vezels uitgelaten. Ook bevatten deze veel fruitsuikers.

 

Top 5 groentesap recepten

Je kunt met groentesappen enorm variëren. Gooi van alles bij elkaar en je hebt een lekker sapje. We laten je weten welke combinaties lekker zijn. Om je een eind op weg te helpen hebben we een paar juicy recepten voor je uitgewerkt!

1) Groentesap recept: Broccolisap

Broccolisap zit boordevol vitamine A, B2, B6, C, E en K. Deze zijn erg goed voor bijvoorbeeld tanden, botten en huid. Daarnaast zit er ook lekker veel fruit in om de smoothie een wat zoetere smaak te geven. Uit deze smoothie haal je 4 glazen.

Benodigdheden:

 • 2 appels
 • 2 bananen
 • 1 broccoli
 • Groot stuk gember
 • 400 ml water

Was de appels en de broccoli. Haal de klokhuizen uit de appels. Haal de bananen uit de schil. Snij de broccoli in kleine stukjes. Schil de gember. Doe alle groente, fruit en water in een sapcentrifuge of slowjuicer.

Enjoy!

2) Groentesmoothie recept: Bleekselderij en spinazie

Dit is een lekkere en frisse smoothie. Bleekselderij heeft veel gezondheidsvoordelen. Het is namelijk rijk aan bèta-caroteen. Dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, wat zorgt voor een goede weerstand en goed voor je ogen is. Ook is het goed voor je botten, tanden en huid. Uit dit groente smoothie recept haal je 2 glazen.

Benodigdheden:

 • 2 stengels bleekselderij
 • Handje spinazie
 • Halve komkommer
 • 60 gram bevroren mango
 • Groot stuk gember
 • 400 ml water

Was alle groenten af. Snij een komkommer door de helft. Schil de gember. Doe alle groenten, bevroren mango en de 400 ml water bij elkaar in de blender. Blend dit tot het een geheel is.

Geniet van je lekkere smoothie.

3) Groentesap recept: Courgette

Dit sapje is voor de diehards. Deze bestaat namelijk voornamelijk uit groenten. Uit deze smoothie haal je 4 glazen. Ook ideaal om in de koelkast te bewaren. Lekker makkelijk voor als je de volgende dag geen zin hebt om er nog één te maken of als je haast hebt!

Benodigdheden:

 • 1 courgette
 • 1 broccoli
 • twee handjes spinazie
 • 1 appel
 • Groot stuk gember
 • 1 komkommer
 • 400 ml water

Was alle groenten af. Haal de klokhuis uit de appel en snij in partjes. Schil de gember. Doe hierna alle groenten, fruit en water in de blender. Blend dit tot het een geheel is.

Enjoy!

4) Groentesap recept: Bietensap

Dit smoothie recept is voor in de slowjuicer. Dit is een super easy recept en het is een lekker sapje en perfect voor na het sporten! Het verbeterd namelijk je uithoudingsvermogen en je prestaties. Score! Uit dit groentesap recept haal je 2 glazen.

Benodigdheden:

 • 1 biet
 • 1 appel
 • Halve citroen
 • Slowjuicer

Was de groenten en fruit. Schil de biet. Haal de klokhuis uit de appel. Doe alles in de slowjuicer tot er sap uitkomt!

Geniet van je juice.

5) Groentesap recept: Wortelsap

Dit sapje is lekker fris en gezond! De wortelen bevatten veel bèta caroteen, wat helpt bij je zichtvermogen. Ook bevat het sapje veel Vitamine C en K. Vitamine C zorgt ervoor dat je huid straalt. Uit dit groentesap recept haal je 4 glazen. Drink dit sapje als tussendoortje of bij het ontbijt!

Benodigdheden:

 • 5 wortelen
 • 2 sinaasappels
 • 1 citroen
 • Klein stuk gember
 • Sap centrifuge

Was de groenten. Schil de wortelen. Schil de sinaasappels, citroen en gember. Doe alles in de sap centrifuge.

Geniet lekker van je frisse drankje!

Groentesappen van Juicebrothers

Bij Juicebrothers maken we gebruik van uitsluitend 100% biologische groentesappen. Al onze sappen zijn koudgeperst. Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van druk in plaats van warmte, waardoor de maximale hoeveelheid sap wordt verkregen en de balans van vitamines, mineralen en enzymen in stand wordt gehouden, al het goede dus! Naast groentesappen hebben we ook nog lekkere smoothies! Neem bijvoorbeeld een Citrus Green. Dit is een heerlijke frisse groente smoothie. Deze smoothie bevat geen banaan en dat is vrij zeldzaam voor onze smoothies. Perfect als maaltijdvervanger of gewoon als groente bommetje tussendoor. In deze smoothie zit ananas, boerenkool, grapefruit, ijs, komkommer, sinaasappel en spinazie. Bij Juicebrothers maken we gebruik van 100% biologische groentesappen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel groentesap per dag?

De aanbevolen hoeveelheid groenten per persoon is 250 gram per dag. Bij groentesappen gaan de vezels vaak verloren. Daarom wordt er aangeraden om naast groentesappen nog voldoende groenten te eten. Aangeraden is om 250 ml sap per dag te drinken. Dit is één glas per dag.

Is een groentesap drinken gezond?

Een groentesap drinken is zeker gezond. Dit kan een manier zijn om je dagelijks nodige groenten binnen te krijgen. Ook zorgt het drinken van groentesap ervoor dat je gehydrateerd blijft. Hierdoor kom je sneller bij je waterdoel van de dag! Als je een fruitsapje gaat maken zul je wel op moeten passen dat je niet te zoet fruit erin doet. In fruit zitten namelijk veel fruitsuikers. Dit maakt het sapje minder gezond.

Welke groente kan in de blender?

Je kan zoveel groente in de blender toevoegen als je wilt. De messen van de blender kunnen namelijk veel aan. Voeg bijvoorbeeld broccoli, spinazie, bleekselderij, wortelen, boerenkool of komkommer toe. Let er wel op dat je er altijd een vloeistof bij doet. Dit kan bijvoorbeeld water of melk zijn. Pas ook op met bevroren fruit. Soms is dit voor de blender te moeilijk om te blenden. Hierdoor kan je blender kapot gaan.

Welke groenten kun je juicen?

Je kunt bij het juicen van groentes en fruit oneindig variëren. Van spinazie tot boerenkool tot wortelen tot ananas. Er zijn geen bepaalde groentes of fruit die niet gebruikt kunnen worden. Probeer eens groenten die je in eerste instantie niet zou eten! Wellicht dat je ze op deze manier wel lekker vindt 😉

Welke groentesappen zijn lekker?

Er zijn super veel verschillende soorten groentesappen die naast dat ze erg gezond zijn ook lekker zijn! Een favoriet van ons is de wortelsap. Die zit vol vitamine A en C, wat goed is voor de huid en je ogen. Een ander groentesapje wat lekker is, is de Force of Nature. Dit is een fris groentesapje met komkommer en selderij plus een vleugje citroen. The Force of Nature is een hardcore sapje. Rijk in proteïne en boordevol groenten. Een mega slimme manier om je groenten binnen te krijgen zonder 10 salades te eten.

Welke groentesappen zijn het beste?

Veel groentesappen die in de supermarkt worden verkocht bevatten concentraat. Dit zit bijvoorbeeld ook in jus d’orange uit pak. Meestal zit dit vol suiker en zijn de vezels en gezonde voedingsstoffen eruit gehaald. Dit is zonde. Het doel van een groentesap drinken is namelijk om zoveel mogelijk vezels, groenten en voedingsstoffen daarvan binnen te krijgen. Wij raden aan om sapjes te kopen die coldpressed zijn gemaakt of om je groentesapjes zelf te maken.

Is een groentesap uit pak gezond voor je?

Groentesap uit pak is niet altijd gezond voor je. Kijk goed in de supermarkt naar het etiket van het pak van de groentesap. Vaak bestaat zo’n pak uit concentraat met water. Dit concentraat bevat veel suikers en de vezels en gezonde voedingsstoffen zijn laag in het pak aanwezig. Koop daarom een sapje dat voor 100% bestaat uit het sap van de groenten.

CTA naar shop page

Heb je na het lezen van deze blog over groentesappen zin gekregen in een sapje? Onze juices zijn koudgeperst. Door middel van deze methode blijven de maximale voedingsstoffen behouden in al onze sappen, shots, tonics en mylks. 100% biologisch groentesap. De echte juice junkies kunnen met onze sap abonnementen tot wel 15% besparen op al onze verse sappen. Maak het jezelf lekker makkelijk! Je hebt de keuze uit meerdere sap abonnementen die passen bij je smaak en lifestyle.

Meer blogs

Voor ouderen fantastisch! Wij zijn minder ziek sinds wij elke dag sapjes drinken
Voor ouderen fantastisch! Wij zijn minder ziek sinds wij elke dag sapjes drinken

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De sapjes waren super lekker en echt een toevoeging aan mijn detox dieet. 💛
De sapjes waren super lekker en echt een toevoeging aan mijn detox dieet. 💛

@june.merrit - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Als je op zoek bent naar gezonde en smakelijke verse sappen, dan moet u deze plek bezoeken.
Als je op zoek bent naar gezonde en smakelijke verse sappen, dan moet u deze plek bezoeken.

Sophie - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De granola in de acai bowl was erg lekker, een van de beste granola die ik ooit heb gehad!
De granola in de acai bowl was erg lekker, een van de beste granola die ik ooit heb gehad!

W S - Local Guide - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Absolute biologische TOPPRODUCTEN, die iedereen zou moeten kopen en testen!
Absolute biologische TOPPRODUCTEN, die iedereen zou moeten kopen en testen!

Jack Santilhano ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Great service. Yummy juices Perfect juicebar
Great service. Yummy juices Perfect juicebar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Friendly girls at the counter, tasty smoothies with interesting combinations.
Friendly girls at the counter, tasty smoothies with interesting combinations.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tasty juice, amazing staff!
Tasty juice, amazing staff!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super sapjes! Maar meer afwisseling zou fijn zijn
Super sapjes! Maar meer afwisseling zou fijn zijn

⭐️⭐️⭐️⭐️