snel 100% Vegan & Biologisch
stack Gratis bezorging vanaf €90
De beste Sapkuren
kalender Plan je eigen Bezorgdag
snel 100% Vegan & Biologisch
stack Gratis bezorging vanaf €90
De beste Sapkuren
kalender Plan je eigen Bezorgdag
mei 2021

Waarom biologisch?

organic vs non-organic

Tenzij je het niet erg vindt dat er voortdurend onnodige chemicaliën in je lichaam komen, raad ik je ten zeerste aan om biologisch te kopen!

Conventioneel gekweekte producten bevatten giftige chemicaliën die zijn ontworpen om insecten en ander ongedierte te doden. Zou het je verbazen als deze stoffen ook niet geheel onschadelijk zijn voor je eigen gezondheid?

Pesticiden moeten door het immuunsysteem worden verwerkt en er is aangetoond dat ze verschillende ziekten en aandoeningen veroorzaken, zoals spijsverteringsstoornissen. Naarmate pesticiden zich ophopen in je weefsels, verzwakt je immuunsysteem, waardoor je vatbaarder kunt worden voor ziekten en infecties.

Een andere reden om biologisch te gaan is dat biologische groenten en fruit meer voedingsstoffen en fytochemicaliën bevatten dan conventionele. Waarom? Omdat biologisch fruit en groenten harder moeten werken om insecten te bestrijden. Dit doen ze door antioxidanten te maken. Daarom bevatten biologische producten meer antioxidanten dan conventionele producten.

Wat ook het vermelden waard is, is dat biologische landbouw met en voor het land werkt, wat betekent dat gewassen van jaar tot jaar worden afgewisseld, zodat de bodem tussen de groeicycli door zijn voedingsstoffen kan aanvullen. Dus als u biologisch koopt, help je ook de planeet!

 

Kim Bos, Health Coach

Other juicy stories

juicebro.com gebruikt cookies. Deze zijn nodig om juicebro.com zo goed mogelijk te laten werken. Daarnaast zijn er statistische en marketing cookies die we gebruiken om de gebruikerservaring en onze marketinguitingen continue te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. instellingen down arrow