snel 100% Vegan & Biologisch
stack Gratis bezorging vanaf €90
De beste Sapkuren
kalender Plan je eigen Bezorgdag
snel 100% Vegan & Biologisch
stack Gratis bezorging vanaf €90
De beste Sapkuren
kalender Plan je eigen Bezorgdag
november 2021

Sustainability @ Juicebrothers

Boerenkool en citroen

Bij Juicebrothers geven we veel om Mother Nature. Uit de natuur halen we alle ingrediënten om onze dag aan te kunnen en daar doen we graag iets voor terug. Dit is een van de redenen dat Juicebrothers toegewijd is aan het maken van de juiste keuzes voor het milieu.

 

How do we contribute to making the world a little bit more LIFEPROOF?

 

Ingrediënten

Onze ingrediënten worden ingekocht bij 100% SKAL gecertificeerde leveranciers. Biologische producten zijn beter voor onze planeet. De gewassen worden van jaar tot jaar afgewisseld, zodat de bodem tussen de groeicycli door zijn voedingsstoffen aan kan vullen. Ook gebruiken biologische boeren geen kunstmest en synthetische bestrijdingsmiddelen. Bij niet-biologische kweek komen deze vervuilende stoffen in het milieu terecht.

Het resultaat van biologische teelt is een betere kwaliteit van het landschap, meer biodiversiteit en een betere bodemkwaliteit. We are into it!

Wat ook het benoemen waard is, is dat biologische voeding beter is voor ons lichaam. Conventioneel gekweekte producten bevatten giftige chemicaliën om insecten te weren. Pesticiden moeten door ons immuunsysteem worden verwerkt en er is aangetoond dat ze verschillende ziekten veroorzaken. Deze nasties vind je niet terug in ons biologische sap.

 

What’s the deal with plastic?

Plastic is momenteel een belangrijk onderwerp. Per minuut belandt een vuilniswagen aan plastic afval in zee. Door de hoeveelheid plastic in het water overlijden jaarlijks duizenden zeedieren. Wij hebben hier een duidelijke mening over: no more newly manufactured plastic!

Bij ons speelt voortdurend de vraag hoe wij onze milieu-impact nog meer kunnen verlagen door duurzame verpakkingen te gebruiken. We zijn nog niet perfect, maar we zijn goed onderweg.

 

Flesjes shots en juices:

Onze flesjes worden gemaakt van rPET. Dit is plastic dat al een leven heeft gehad, en weer een nieuwe kans krijgt om mensen van onze liquid gold te voorzien. Recycle de lege flesjes zelf of breng ze naar een van onze winkels. We streven ernaar om voor het eind van het jaar volledig plasticvrij te zijn. Op dit moment is dat voor ons helaas nog niet haalbaar. We zijn constant in beweging om alle nieuwe afbreekbare alternatieven te testen.

 

Bowls:

Onze on-the-go bowls en deksel zijn gemaakt van suikerriet; een biobased en composteerbare grondstof. Ook is suikerriet steviger dan karton of plastic.

 

Smoothiecups en rietjes:

Onze smoothiecup en bijbehorende deksel zijn gemaakt van PLA. Dit is een bioplastic gemaakt van een hernieuwbare, plantaardige bron. De kwaliteit is net zo goed als plastic, maar dan afbreekbaar.

 

Koffiebekers:

Onze koffiebekers van Moyee zijn gemaakt van 100% tree-free materiaal. De bekers en deksels zijn gemaakt van suikerriet. De koffie van Moyee is daarnaast ook FairChain. Het drinken van een goede kop koffie is nog nooit zo guilt-free geweest.

 

Oatmeal bakje:

Onze oatmeals krijg je mee in een bakje van CPLA. Dit is eerdergenoemd PLA, maar dan met toevoeging van talk. Talk maakt het materiaal steviger en hittebestendig. Zo kunnen we jou altijd voorzien van een lekker warme oatmeal to go op een koude dag.

 

Disposable bestek:

Om on the go je favoriete bowl te kunnen eten, gebruiken we houten bestek. Hout is composteerbaar en daarom een veel beter alternatief dan plastic.

 

Fighting food waste

In de winkels en in het productieproces gaan wij food-waste zoveel mogelijk tegen.
Door bestellingen in de webshop en forecasting van de winkelverkopen kunnen wij inschatten hoeveel sap wij moeten produceren. Hierdoor hebben wij zo min mogelijk verspilling.

De sappen die toch overblijven gaan natuurlijk niet de prullenbak in. Momenteel bieden we een ‘Surprise Juice’ aan via Classpass en UberEats, die dezelfde dag opgedronken moet worden.

Door ons proces van koud persen blijft er veel pulp over. We maken hier heerlijke hartige pulp crackers van. De crackers koop je hier in de webshop of in onze winkels. Ons streven is om op een dag volledig zero waste te zijn. Elk klein beetje in de goede richting helpt.

 

Hoe zet Juicebrothers zich verder in om bij te dragen aan een groenere wereld?

We proberen zoveel mogelijk onze bekendheid en invloed in te zetten in verschillende duurzaamheidsinitiatieven. Hieronder bespreken we er een aantal.

  • The Summer Lifesaver smoothie

Een zomer lang hebben we deze smoothie met een kick verkocht, waarvan we een euro per verkochte smoothie hebben gedoneerd aan Trees For All.

Bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot. Hun missie is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen. Dit wordt altijd gedaan door duurzame bosprojecten. Zo dragen ze bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.

Aan het einde van de zomer hebben we de opbrengsten aan Trees For All gedoneerd, waardoor 100 bomen kunnen worden geplant in Drenthe en Vietnam.

  • Juicebrothers Bamboo Straw

Plastic rietjes zijn een van de meest gebruikte en daarom meest weggegooide plastic producten. Veel soorten kunnen niet worden hergebruikt of gerecycled vanwege de chemicaliën waarvan ze zijn gemaakt.

Eenmaal in de zee terecht gekomen, breken de plastic rietjes in steeds kleinere deeltjes. De chemicaliën komen vervolgens vrij in bodem, lucht en water. Zoals je begrijpt is dit enorm schadelijk voor het milieu.

Wij bieden een herbruikbaar branded rietje van bamboe. Bamboe is een duurzame grondstof, omdat het gewas drie keer per jaar bijgroeit met behulp van alleen regenwater. Ook gaat het bamboe rietje lang mee door de hardheid van de grondstof. Koop de Juicebrothers Bamboo Straw in een van onze winkels of spaar punten in de loyaliteitsapp.

  • World Cleanup Day 2021

Op zaterdag 18 september 2021 was het World Cleanup Day. Op deze dag gaan mensen wereldwijd naar buiten om zwerfvuil uit de natuur te halen.

Het team van Juicebrothers liep deze dag een route van Juicebrothers Kiosk naar de vestiging aan de van Woustraat. Onderweg hebben we al het zwerfvuil opgepakt en daarmee hebben we de straten van Amsterdam een schoonmaakbeurt gegeven.

Other juicy stories

juicebro.com gebruikt cookies. Deze zijn nodig om juicebro.com zo goed mogelijk te laten werken. Daarnaast zijn er statistische en marketing cookies die we gebruiken om de gebruikerservaring en onze marketinguitingen continue te verbeteren. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. instellingen down arrow