Veelgestelde vragen over sapjes, sapkuren en vegan snacks

Over Juicebrothers

Waar vind ik een Juicebrothers winkel?

Op het moment van schrijven hebben we in totaal acht winkels in Nederland; zes winkels in Amsterdam, een winkel in Utrecht en een winkel in Den Haag. Ook hebben we twee stores in de United States, namelijk in New York en Memphis.

 

Waar komen de ingrediënten van Juicebrothers vandaan?

Waar mogelijk gebruiken we altijd SKAL gecertificeerde ingrediënten. Wij geloven in biologische en daardoor pure producten, zonder allerlei chemicaliën.

Al onze items zijn gemaakt van plant-based ingrediënten. De sapjes, bowls, smoothies en snacks zijn geheel veganistisch.

Ons sap wordt direct na de productie geleverd aan onze winkels. Hierna is de houdbaarheid van de sappen vier dagen. De houdbaarheid van ons sap is beperkt omdat wij het niet conserveren. Gegarandeerd supervers sap!

 

Welke producten kan ik in een Juicebrothers winkel kopen?

Je bent bij ons welkom in de winkel voor 100% biologische, koudgeperste sappen, tonics, mylks en shots. Dit ondersteunt jou bij het binnenkrijgen van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamines en mineralen. Wil je jouw lichaam detoxen? Dan kan je ook bij ons terecht voor een 1-, 3- of 5-daagse sapkuur.

Naast cold-pressed juice, verkopen wij ook de lekkerste smoothies, açai bowls, oats en vegan snacks in town.

 

Over de sapjes

Wat is het verschil tussen een sap en een tonic?

Onze tonics zijn gemaakt op basis van alkaline water. Het zijn de perfect hydraterende dorstlessers. Licht, verfrissend en makkelijk te drinken.

De sappen zijn geheel op basis van (een mix van) groente en/of fruit. Hier wordt geen water aan toegevoegd. Koudgeperst vers sap in zijn puurste vorm.

 

Wat is het verschil tussen een sapkuur en een abonnement?

Een sapkuur, ook wel detox of sapvasten genoemd, is wanneer je alleen sappen drinkt gedurende een aantal dagen. Het is een zeer effectieve manier om je lichaam te ontgiften. De sappen zijn koudgeperst en bevatten daardoor geen vezels. Je darmen krijgen dus een paar dagen “vakantie”.

Met een sap abonnement zorg je ervoor dat je koelkast altijd gevuld is met koudgeperst sap. Ondersteun je gezondheid door iedere dag een koudgeperste juice te drinken.

Je kunt kiezen uit de door ons geselecteerde sap abonnementen of je stelt je eigen juice kit samen. Krijg 15% korting op een maandelijks abonnement en 10% korting op een abonnement dat 3-maandelijks wordt geleverd.

Tip: je kunt ook een abonnement nemen op een sapkuur! Wij raden aan om ieder seizoen een cleanse te doen om je lichaam te ontgiften. Bye, nasties in your body. Hello, healthy feeling!

 

Waar kan ik een smoothie kopen?

In alle Juicebrothers winkels kan je lekkere en vullende smoothies kopen. Proteïne shakes zijn te koop bij Zuidas, Heemstedestraat en de Juicebrothers winkel in Den Haag. Ook kunnen ze worden besteld en bij je thuis geleverd via UberEats.

Smoothies zijn niet te bestellen in de webshop. Vervoer over afstand gedurende langere tijd zou ten koste gaan van de kwaliteit van de producten.

 

Wanneer drink je een sapje?

Sap op basis van groente en fruit is gezond. Daarom dat er ook geen moment op de dag is waarop wij het afraden om sap te drinken.

De ene persoon drinkt een sap ter vervanging van ontbijt of lunch, terwijl de ander het meer als een snack tussendoor drinkt. Wel raden wij aan om minimaal 3 uur voordat je gaat slapen niets meer te eten, dus ook geen sap te drinken.

Luister goed naar je lichaam wanneer het een vitamine-boost nodig heeft!

 

Hoe bewaar ik het beste de sappen?

Het is belangrijk dat onze ultra-verse sappen gekoeld bewaard blijven.

Verse sappen kunnen 4 dagen in de koelkast worden bewaard.

In de vriezer zijn de sappen maximaal 2 maanden houdbaar. Ontdooi je sap een nacht in de koelkast voordat je ze kan drinken. Na ontdooiing is het sap weer 4 dagen houdbaar.

 

Waarom koudgeperst?

Het voordeel van koudgeperst sap is dat door de methode van koud persen de beste smaak en maximale voedingswaarden behouden blijven.

Als er gedurende het proces van persen warmte vrijkomt, zal het sap oxideren en de voedingsstoffen (zoals enzymen, vitamines en mineralen) nemen dan snel af.

 

Welke vitamines zitten er in de sapjes van Juicebrothers?

Als je ons sap drinkt krijg je de vitamines binnen die ook in de gebruikte ingrediënten zitten. Voedingsstoffen die veel in groente voorkomen, zijn: vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. In fruit zit voornamelijk vitamine C, vitamine A en foliumzuur.

De Skin Sister bevat veel vitamine C, wat zorgt voor ondersteuning van een stevige huid.

Wil je extra vitamine K binnenkrijgen? Dan is de Force of Nature your best friend!

 

Wat is gezonder: sap of smoothie?

Een sapje is gezonder dan een smoothie, mits de sap koudgeperst is. Een smoothie wordt namelijk geblend. Bij het proces van blenden komt warmte vrij. Dit versnelt het oxidatieproces, waardoor voedingswaarden verloren gaan. Een voordeel van een smoothie is dat er vezels inzitten, waardoor het als maaltijdvervanger gedronken kan worden.

In koudgeperst sap zitten geen vezels, maar blijven de optimale voedingswaarden behouden.

 

Welk sap is het beste?

Je raadt natuurlijk wel welk sap wij het liefst drinken…. 😉 But don’t just take our word for it.

Onze ambassadeurs vertellen je waarom Juicebrothers de beste is.

 

 

Vegan snacks

Wat gebeurt er met de pulp die overblijft?

Door ons proces van koud persen blijft er veel pulp over. We maken hier heerlijke hartige pulp crackers van. De crackers koop je in de webshop of in onze winkels. Ons streven is om op een dag volledig zero waste te zijn. Elk klein beetje in de goede richting helpt.

 

Wat zijn gezonde vegan snacks?

Craving something sweet? Wij hebben een assortiment van gezonde vegan snacks om je cravings te stillen. Denk hierbij aan haverrepen, proteïne bars en chocolade truffels.

 

Gezondheid

Hoeveel gram fruit per dag?

Voor volwassenen adviseert de Gezondheidsraad 200 gram fruit per dag te eten. Dit komt overeen met twee stuks (of drie, afhankelijk van het formaat) fruit. Voorbeelden hiervan zijn een appel en een peer of een banaan en twee kiwi’s.

 

Hoeveel gram groente per dag?

Voor volwassenen adviseert de Gezondheidsraad 200 gram groente per dag binnen te krijgen. Het is belangrijk om veel verschillende soorten groenten binnen te krijgen, zodat je alle vitamines binnenkrijgt. Iedere groentesoort heeft namelijk zijn eigen samenstelling van voedingsstoffen.

 

Hoe vaak moet je een detox doen?

Wij adviseren om ieder kwartaal een detox te doen. Zo ga je met een frisse start het nieuwe seizoen in en ben je weer vol energie. Wij vertellen je how to get started!

 

Wat zijn de effecten van 1, 3 of 5 dagen een sapkuur volgen?

Gedurende een sapkuur gaat je lichaam door verschillende fasen.

De eerste 24 uur start de gluconeogenese: hierbij wordt de energie gebruikt die is opgeslagen in de lever en de spieren. Hierbij wordt de verbranding van calorieën tijdelijk verhoogd. Na 18 uur komt het lichaam in ketose, waarbij energie wordt gehaald uit het verbranden van lichaamsvet.

Na 24 uur begint de autofagie. Oude cellen worden afgebroken, gerecycled en gerepareerd. Ziekteverwekkers en vreemde stoffen worden onschadelijk gemaakt.

Wanneer je langer dan 72 uur (5 dagen) een sapkuur doet, worden er zelfs nieuwe immuun cellen gevormd.

 

Is biologisch fruit of groente eten beter?

Biologische ingrediënten zijn beter voor de gezondheid dan conventioneel geteelde producten. Niet-biologische producten bevatten veel onnodige chemicaliën. Deze worden gebruikt om insecten en andere ziektes te weren. Deze chemicaliën doen ons lichaam ook niet veel goeds.

Ook bevatten biologische producten meer nutriënten dan conventionele producten. Waarom? Omdat ze harder hebben moeten werken om zichzelf te beschermen tegen insecten. Dit doen ze door antioxidanten te maken, waar wij ook baat bij hebben als we biologisch groente en fruit eten.

 

Hoe gezond is vasten?

Periodiek vasten is gezond! Je vetverbranding wordt gestimuleerd, verouderde cellen worden gerepareerd en ontstekingen in het lichaam worden verminderd. Wel is het belangrijk dat je niet te lang vast en zorgt dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Onze favoriete manier van vasten is sapvasten, aangezien je hierbij genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Meer blogs

Voor ouderen fantastisch! Wij zijn minder ziek sinds wij elke dag sapjes drinken
Voor ouderen fantastisch! Wij zijn minder ziek sinds wij elke dag sapjes drinken

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De sapjes waren super lekker en echt een toevoeging aan mijn detox dieet. 💛
De sapjes waren super lekker en echt een toevoeging aan mijn detox dieet. 💛

@june.merrit - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Als je op zoek bent naar gezonde en smakelijke verse sappen, dan moet u deze plek bezoeken.
Als je op zoek bent naar gezonde en smakelijke verse sappen, dan moet u deze plek bezoeken.

Sophie - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De granola in de acai bowl was erg lekker, een van de beste granola die ik ooit heb gehad!
De granola in de acai bowl was erg lekker, een van de beste granola die ik ooit heb gehad!

W S - Local Guide - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Absolute biologische TOPPRODUCTEN, die iedereen zou moeten kopen en testen!
Absolute biologische TOPPRODUCTEN, die iedereen zou moeten kopen en testen!

Jack Santilhano ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Great service. Yummy juices Perfect juicebar
Great service. Yummy juices Perfect juicebar

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Friendly girls at the counter, tasty smoothies with interesting combinations.
Friendly girls at the counter, tasty smoothies with interesting combinations.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tasty juice, amazing staff!
Tasty juice, amazing staff!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Super sapjes! Maar meer afwisseling zou fijn zijn
Super sapjes! Maar meer afwisseling zou fijn zijn

⭐️⭐️⭐️⭐️